Avoinna

ma–pe 9–17

la 9-14

su ja pyhät suljettu

014 811 370

Uuraisten apteekin moni­puoliset palvelut

Täyden palvelun apteekki.

Lääkeneuvonta

Lääkehoidon onnistumisen kannalta on tärkeää tietää, milloin ja miten lääkettä käytetään ja kuinka lääke vaikuttaa. Reseptilääkkeitä noutaessasi neuvomme aina lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Samalla katsomme noudettavien reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset muiden meiltä 13 kuukauden aikana noutamiesi reseptilääkkeiden kanssa.

Reseptilääkkeen toimittamisen yhteyteen kuuluu aina myös hintaneuvonta. Asiakas voi valita toimitettavan lääkevalmisteen, jos reseptilääkkeelle on olemassa edullisempi rinnakkaisvalmiste eikä lääkäri ole kieltänyt lääkkeen vaihtoa.

Apteekissamme on kattava valikoima itsehoidon valmisteita. Itsehoitolääkkeet soveltuvat lievien ja tilapäisten vaivojen lyhytaikaiseen käyttöön. Neuvomme ja autamme mielellämme itsehoitoon liittyvissä asioissa ja sopivan tuotteen valinnassa.

Reseptien uusiminen

Välitämme sähköisten reseptien uusimispyyntöjä terveydenhuollon yksiköihin. Reseptin uusimispyynnön käsittely kestää korkeintaan 8 vuorokautta. Reseptit voi uusia myös Kanta.fi- sivujen kautta tai olemalla yhteydessä omaan hoitoyksikköön.

Tiliasiakkuus

Apteekkiimme on mahdollistaa perustaa tiliasiakkuus esimerkiksi kotihoidon ja hoitokotien asiakkaille sekä myös yrityksille. Tiliasiakkaiden osalta laskutamme asiakkaita kerran kuukaudessa. Lisätietoa palvelusta saat meiltä apteekista.

Koneellinen annosjakelu

Tarjoamme asiakkaillemme koneellisen annosjakelun palvelua, jossa asiakkaan lääkkeet tilataan annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palveluun kuuluu lisäksi ajantasainen lääkityslista, lääkityksen tarkistus ja reseptien uusiminen.

Koneellisen annosjakelun avulla voidaan edistää lääkehoidon onnistumista ja turvallisuutta ja samalla myös säästää lääkekuluissa ja vähentää lääkehävikkiä.

Annosjakelupalvelu on maksullinen. Lisätietoja annosjakelusta saat meiltä apteekista.

Lääkityksen arviointipalvelut

Lääkityksen tarkistuksessa selvitetään asiakkaan ajantasainen kokonaislääkitys asiakkaan toimittaman lääkityslistan perusteella ja tarkistetaan lääkkeiden päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Palvelussa varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin.

Lääkehoidon arviointi palvelussa asiakasta aluksi haastatellaan ja tehdään ajantasainen lääkityslista. Palvelussa huomioidaan lääkityksen yhteisvaikutukset, päällekkäislääkitykset ja ottoajankohdat. Lisäksi arvioidaan lääkkeiden haittakuorma ja tarkistetaan lääkityksen soveltuvuus huomioiden asiakkaan ikä, munuaisten toiminta ja yleiset hoitosuositukset. Asiakas saa arvioinnista raportin, joka käydään asiakkaan kanssa yhdessä läpi.

Sekä lääkityksen tarkistus että lääkehoidon arviointi palvelu ovat maksullisia. Lisätietoa arviointipalveluista saat meiltä apteekista.

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekkimme vastaanottaa maksutta kotitalouksilta käyttämättä jääneitä tai vanhentuneita lääkkeitä. Lue tarkemmin ”Lääkkeiden palauttaminen apteekkiin" (PDF) ennen kuin tuot lääkkeitä hävitettäväksi apteekkiin. Tämä palvelu on asiakkaille maksuton.

Lääkkeiden palauttaminen apteekkin (PDF)

Apteekista saatava Schengen todistus ja ulkomaan kopio

Schengen todistusta tarvitaan, kun matkustetaan Schengen maahan ja mukana on huumausaineiksi tai psykotrooppisiksi valmisteiksi luokiteltavia lääkkeitä. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Kirjoitamme todistuksen Uuraisten apteekista toimitetuista valmisteista. Todistuksen toimitusaika apteekista on 1-3 arkivuorokautta. Schengen todistuksen hinta on 10 € / lääke.

Lisätietoa asiasta Fimean sivuilta tai henkilökunnaltamme.

Apteekissamme on mahdollista tulostaa ulkomaan matkaa varten reseptistä englanninkielinen ulkomaan kopio. Kopion hinta on 0,50 € / tuloste.

Terveydeksi!-lehti

Terveydeksi!-lehti on Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien maksuton asiakaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Voit noutaa oman lehtesi meiltä apteekista!

Uuraisten apteekki

Virastotie 2

41230 Uurainen


014 811 370

uuraisten.apteekki@apteekit.net 


Ma-pe 9-17

La 9-14

Su ja pyhät suljettu

© Uuraisten apteekki

Nettisivut: Räikee Oy, tehty Sivujetillä